Słodko bez cukru

Nie samą nauką człowiek żyje…

Piątkowe popołudnie uczniowie klasy I d spędzili zgłębiając tajniki zdrowego cukiernictwa. Podczas warsztatów kulinarnych w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach nasi licealiści nie tylko dowiedzieli się, jak stosować zdrowsze odpowiedniki cukru, ale także mogli ich użyć w praktyce.

Pod czujnym okiem pani Justyny Bajgrowicz – Biegun (studentki VII semestru Dietetyki) powstawały słodkie smakołyki niczym z najlepszych polskich cukierni. Były czekoladowe ciasteczka z orzechami, marchewkowe muffinki, czekolada na bazie oleju kokosowego, zapiekane jabłka, smakołyki kokosowe czy pyszne ciasto z amarantusem. Wszystko własnoręcznie przygotowane!

Uwieńczeniem tego słodkiego popołudnia była ZDROWA degustacja ZDROWYCH słodkich wspaniałości.

drukuj